LVI Vuorikoski


Vedensuodattimien asennus pienkerrostaloon


Vedensuodattimet talousvedelle

Moitteettoman talous- ja juomaveden tulee täyttää neljä vaatimusta:

     1) Vesi ei saa aiheuttaa terveysriskejä.

     2) Veden on oltava väritöntä, hajutonta sekä mautonta.

     3) Vesi ei saa aiheuttaa teknisiä ongelmia kuten saostumia, värjäytymiä tai syöpymiä.

     4) Veden on oltava kohtuullisen hintaista.

Yksittäiset kaivot, joiden vesi on laadultaan moitteetonta, ovat valitettavan harvinaisia. Yleisimmät syyt veden huonoon laatuun löytyvät maa- ja kallioperästä tai puutteista kaivon rakenteissa. Kunnallisten vesijohtovesien laatu on parhaimmillaan hyvä. Kunnallisen veden käyttäminen - liittyminen mukaan lukien - on kuitenkin oman kaivoveden käyttöön verrattuna yleisesti ottaen kallista, usein jopa mahdotonta. Useimmat kiinteistökohtaiset kaivot voidaan kunnostaa ja tarvittaessa varustaa sellaisilla suodattimilla, että moitteettoman talousveden vaatimukset täyttyvät.

Tänä päivänä on saatavilla erinlaisia suodatintyyppejä talousvedelle, pienistä patruunamalleista aina suuriin kunnallisiin avosuodattimiin. Mm. omakotitalon raudan- ja mangaaninpoisto voidaan toteuttaa joko patruunasuodattimilla, käsikäyttöisillä painesuodattimilla tai täysin automaattisilla painesuodattimilla, normaalisti ilman kemikaaleja tai massan vaihtoja. Laitteiden hintahaitari on pyritty saamaan sellaiseksi, että jopa mökkikäyttöön löytyy optimaalinen ratkaisu puhdistustuloksen huonontumatta.

Talousvesisuodatinta voidaan pitää erityisen hyödyllisenä ja pitkäikäisenä laitteena. Laitteen valinta saattaakin olla tavalliselle "Matti Meikäläiselle" vaikea tilanne. Yhteistyössä alan toimittajien kanssa pystymme tarjoamaan juuri sinulle sopivan laitteiston perustuen kaivosta otettuun vesianalyysiin.

Alla esimerkkikuva yhdestä ( watman.fi ) asennetusta suodatinlaitteistosta.

suodatinlaitteistosuodatinlaitteisto
LVI Vuorikoski Oy
Matintie 6
25250 Märynummi

Puh. 040 - 701 2638
lvi@vuorikoski.fi


Suomen Yrittäjät

Jäspi

  Ido kalusteet

Oras kalusteet

  Danfoss tuotteet

Ouman

Venve lämmönsäätimet
   ©  LVI Vuorikoski Oy

| Tietosuojalauseke | LY 2836195-9