LVI Vuorikoski


Teettäsinkö putkiremontin?


 
Vanhan omakotitalon käyttövesiputkien elinkaari on noin 30 vuotta.
Putket kannattaa vaihtaa ajallaan eikä jäädä odottelemaan vuotoja. Omakotitalojen vesivahinkojen yleisin syyllinen on vesiputkisto.

Sinkityt putket
Tyypillisin remonttikohde tänä päivänä on noin 130-neliöinen, 70-luvun alussa rakennettu omakotitalo. Isoin riski on siellä, missä on iäkästä sinkittyä teräsputkea. Tätä käytettiin yleisesti takavuosina kylmävesiputkissa. Sinkitty teräsputki oirehtii menemällä tukkoon.
(Onko sinun asunnossasi veden paine laskenut viimevuosina, hanasta kylmä "lorottaa" vain hiljaa?) Sinkitty putki kerää ruostetta ja hanasta tulee ruskeaa vettä.

Myös kupariputket vuotavat
Kupariputkissa käytettiin 80-luvun alkupuolelle asti messinkijuotoksia. Niihin iskee vuosien kuluessa sinkkikato, joka johtaa vuotoihin (pienet pistemäiset syöpymät).

Muovi käyttöön
Nykyään käytetään muovia sekä uudisrakentamisessa että saneerauksessa. Kuparia käytettään silloin, kun lämmitetään puulla tai öljyllä. Jos vesi lämmitetään sähköllä, voidaan muovia käyttää teknisestä tilasta asti.
Uudisrakentamisessa muoviputki asennettaan suuremman muovisen suojaputken sisään. Näin voidaan ehkäistä vesivahingot vuodon sattuessa ja helpotetaan putkien vaihtamista.
Saneerauskohteissa yleisin käytettävä putki on komposiittiputkea. Komposiittiputki on alumiinivaipalla vahvistettu monikerroksinen muoviputki, jossa yhdistyvät sekä muovi- että metalliputken hyvät ominaisuudet. Alumiinikerros tekee putkesta happitiiviin ja sen lämpölaajeneminen on pieni.

Totetutus
Vanhat putket jätetään rakenteisiin sisään, niistä ei ole mitään haittaa. Putket poikkaistaan seinän tai lattian rajasta, imetään tyhjäksi vedestä ja tulpataan.

Uusien putkien kesto ikä
Nykyratkaisujen elinkaareksi arvioidaan 50 vuotta. Kestosta ei ole vielä pitkäaikaisia kokemuksia. Komposiittiputkeen pohjautuvaa putkistojärjestelmää käytetään jo yli 60 maassa ympäri maailmaa. Järjestelmä tunnetaan helposta, turvallisesta ja nopeasta asennuksesta.

Remontin kesto
Remontin keskimääräinen aika on neljä -viisi päivää.

Kustannukset
Kun vanhat putket jätetään rakenteisiin ja uusien asentaminen pintavetoina on nopeaa ja edullista niin saneeraushinnat alkavat noin 3500 eurosta. Lopullisiin kustannuksiiin vaikuttaa olennaisesti se, vaihdetaanko vain putket vai myös vesikalusteet ja lämminvesivaraaja. Tällöin kustannukset voivat nousta noin 7000 euroon.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä sujuva putkiremontti juuri sinun taloosi. Uusilla putkilla varmistat raikkaan ja puhtaan veden tulon hanalle saakka.


LVI Vuorikoski Oy
Matintie 6
25250 Märynummi

Puh. 040 - 701 2638
lvi@vuorikoski.fi
 
 
komposiittiputki

   ©  LVI Vuorikoski Oy

| Tietosuojalauseke | LY 2836195-9